петак, 31. мај 2013.

Assassin 's creed

Assassin's Creed је видео игра награђивана историјско акциона авантура развијена од стране компаније Ubisoft Montreal. Assassin’s Creed је игра смештена у средњи век, у доба Трећег крсташког ратаРичарда Лављег Срца и многобројних историјских личности. Идеја твораца је била да играче ставе у улогу хладнокрвног убице, који утерује страх у кости својих противника.
Међутим, игру започињете као Дезмонд Мајлс (Desmond Miles), један на први поглед сасвим обичан шанкер. Оно што код њега није тако обично је то што потиче из породице асасина. Он је у могућности да коришћењем машине под именом „Анимус” прегледа сећања својих предака асасина, па чак и да их контролише. У овом случају то је „Алтаир” (Altaïr ibn-La'Ahad), члан тајног реда убица.

Заплет [уреди]

На почетку игре Дезмонд бива киднапован од стране корпорације познате по имену Abstergo, која је развила машину за ишчитавање сећања скривених у самим ћелијама сваке особе. Наиме, у људским ћелијама се складиште сећања свих предака. Дезмонд, хтео он то или не, постаје лабораторијско заморче, које, проживљавајући сећања свог славног претка Алтаира, мора да помогне корпорацији Abstergo да се домогне нечег мистериозног. Дакле главни део игре се развија на оба нивоа, једном унутар самих сећања, и другом, који се одвија у садашњости.

Локације [уреди]

Игра се највећим делом догађа у једном од три историјска града из времена Крсташких ратова – ЈерусалимуДамаску и Акри. Сваки од ових градова подељен је на три целине. Што укупно чини девет целина, што се подудара са бројем жртава, које се налазе на Алтаировој листи за елиминацију.

Особине игре [уреди]

Оно што истиче Assassin’s Creed у највећој мери је веома изражена флуидност саме игре. Процедура се састоји од низа мини мисија које морате обавити како би вам у бироу дали дозволу да извршите убиство. За разлику од верзије за конзоле, PC играчи имају већи избор мини мисија, пошто су додате још четири врсте задатака. Оно што је свакако најважнији део је да се попнете до одређених високих зграда како би осмотрили околину.
Веома битна особина игре јесте слобода кретања главног јунака. Буквално цео град је играчу на располагању и на сваку грађевину у граду се може попети.
Pozdrav!

Нема коментара:

Постави коментар